Home / TECH / Qarqet në të ardhme do të printohen në letër

Qarqet në të ardhme do të printohen në letër

Në të ardhmen, për të realizuar qarqet elektronike që sot gjenden për shembull brenda kompjuterit dhe smartfonit, mund të mjaftojë një fletë të letre dhe një printer . Projekti, i financuar nga Kominiteti Evropian  përqendrohet në mundësitë e përdorimit të materialeve bidimensional si grafeni, në fushën e elektronikës: në veçanti, ideja është të përdorim këtë material si të ishte  bojë , për “printim” të qarqeve elektronike në letrër.  Kështu që qarqet do të jenë më të lehtë  për t’u ricikluar, duke zvogëluar kështu ndikimin e tyre në mjedis.

About Pa Dashje

Check Also

Telefonat inteligjentë “Eksplozivë”: çfarë ndodh?

Samsung është detyruar të bllokojë shitjet dhe zëvendësimet e Galaxy Note 7 pas problemeve të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ad Blocker Detected!

Advertisements fund this website. Please disable your adblocking software or whitelist our website.
Thank You!

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…